Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulója alkalmából fogott össze 3 békéscsabai civil szervezet:

  • a Csabai Kolbászklub Egyesület
  • a Csabai Csípős Blues Club Kulturális Egyesület
  • és a Csabai Pálinka Klub,

hogy tagjaikkal és a város polgáraival egy felejthetetlen este keretein belül ünnepeljék meg ezt a nevezetes eseményt.

Piknik

A rendezvény időpontja és helyszíne:

         

  1. 2018. május 19. szombat

Csabai Rendezvénypajta, 5600 Békéscsaba Gyulai út. 65/1.

Tervezett program

 

16:00            Kapunyitás

17:00            Pálinkakóstolóval egybekötött időutazás a csabai pálinka történetének nyomában. Párlatvezető: Fabulya Attila

18:00            A csabai kolbász, mint hungarikum története.

A 2017. évi szárazkolbászverseny győztese, Juhász György kolbászkészítő bemutatója

19.00            Talléros Együttes műsora

20.15            Közös koccintás 300 pohár pálinkával

20.30           Borsodi Blues Collective - "Háromkirályok" műsor fúvóskarral kiegészülve. TRIBUTE TO Albert King, B.B. King and Freddie King. 

22.30           Takáts Tamás Blues Band – élő koncert

Mindhárom klub más és más területen tevékenykedik, egy mégis közös bennük… Rendszeres találkozásaik alkalmával az általuk preferált érték közvetítését tűzték ki célul. Korábban kapcsolódás elsősorban csak a klubtagok között volt, hiszen többen vannak, akik kettő, de van olyan személy, aki rendszeresen mindhárom klub „foglalkozásait” látogatja, segíti.

A szervezetek tagjai önzetlenül, önkéntesen tevékenykednek a szervezési és megvalósítási feladatok elvégzésében. Ez, egy ilyen nagyméretű városi rendezvény estében szinte egyedülálló.

A Pálinka Klub rendezvényein eddig is jelentős szerepe volt a csabai kolbásznak, és a Kolbászklub rendezvényein is meghatározó funkciót töltött be a pálinka. A csabai blues fesztiválokon az előadókat és a klubtagokat jó békéscsabai házigazdaként pálinkával és kolbásszal fogadják.

Így itt nem az a kérdés, hogy miért, sokkal inkább az, hogy eddig miért nem fogtak össze?

A rendezvényhez mindhárom szervezet azt teszi hozzá, amiben a legjobb:

  • A Csabai Kolbászklub tagjai igényes, remek helyszínt biztosítanak a piknikhez, valamint kolbászkészítő bemutatóval, kolbászgyúrással teszik színesebbé a programot.
  • A Csabai Pálinka Klub tagjai saját gyümölcsükből becefrézett bérfőzetet, vagy saját maguk által főzött pálinkát ajánlottak fel a kóstolóval egybekötött időutazáshoz, mely során a pálinka történetét és békéscsabai múltját ismerhetjük meg. Az est egyik érdekessége a közös, egyidejű koccintás lesz 300 pohár szilvapálinkával. A nem kis mennyiségű párlatot azok a magánszemélyek ajánlották fel, akik aktív tagjai a Pálinka Klubnak.
  • A Csabai Csípős Blues Club 18 sikeres blues fesztivált rendezett eddig Békéscsabán. A sok éves tapasztalat, a közvetlen kapcsolat az ismert zenekarokkal és az élő zene varázsa az, amit hozzá tud tenni a rendezvényhez.

Képzeljünk el egy piknik kosarat, tele kolbásszal és pálinkával. Ha mindezek mellé társul egy gitár, máris garantált a jó hangulat.

Mindezt olyan hungarikumok tarkítják, melyeket bátran nevezhetünk CSABAIKUMnak is.

A 3 civil szervezet Békéscsaba polgáraival együtt így szeretné méltó módon megünnepelni az újratelepítés 300. évfordulóját.

A Csabai Kolbász-Blues-Pálinka Piknikre a belépés díjtalan.

Mindenkit kolbásszal, pálinkával, élő zenével és szeretettel várunk!

Szállásod, étkezdéd, terméked van Békésen? Csatlakoztál már hozzánk? INGYENES!
Tel: 20/935-16-86 | E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.